«Παίζουμε με τις Φυσικές επιστήμες και βιντεοσκοπούμε»


Στη συναρπαστική εκπαιδευτική δράση «Παίζουμε με τις Φυσικές επιστήμες και βιντεοσκοπούμε», η κ. Ευθυμία Δημοπούλου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, οδηγώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ” τάξης σε μια αξέχαστη εμπειρία μάθησης και δημιουργικότητας.

Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, οι μαθητές/τριες ανέλαβαν τον ρόλο ερευνητών και επιστημόνων, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη να οδηγήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις. Δημιούργησαν πειράματα γεμάτα χρώμα και ενέργεια, αποτυπώνοντας με κάθε κίνηση και βλέμμα την αστείρευτη περιέργειά τους. Κάθε πείραμα, κάθε παρατήρηση, κάθε ερώτηση και απάντηση, έγινε η αφορμή για μια βαθύτερη εξερεύνηση των μυστηρίων της φύσης, με την κ. Δημοπούλου να λειτουργεί ως αρωγός και συμπαίκτης, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκέφτονται κριτικά, να ερευνούν ανεξάρτητα και να συνεργάζονται αποτελεσματικά.

Κάθε ομάδα, με πυξίδα την ομαδικότητα και την αλληλοβοήθεια, έστησε το δικό της σκηνικό, μεταμορφώνοντας την αίθουσα σε ένα εργαστήριο γεμάτο γνώση και δημιουργικότητα.

Στην κορύφωση της δράσης, οι μαθητές/τριες, έχοντας καταγράψει με βίντεο, ένα η κάθε ομάδα, τις συναρπαστικές στιγμές των πειραμάτων τους, μοιράστηκαν τα ευρήματά τους στην τάξη.

Μια μέρα που απέδειξε πως η μάθηση μπορεί να γίνει μια συναρπαστική περιπέτεια, γεμάτη εξερεύνηση, συνεργασία και αστείρευτη χαρά.

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ 79.01, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ