Πραγματοποιήθηκε η ενδοσχολική επιμόρφωση για τη σεξουαλική αγωγή


Την Τετάρτη 10 Απριλίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου, διοργάνωσαν μια εξαιρετική ενδοσχολική επιμόρφωση για τη σεξουαλική αγωγή. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, έθιξε ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον ανοιχτό διάλογο και την ενημέρωση.

εικόνα_Viber_2024-04-20_00-30-49-112

Εκπρόσωποι ψυχολόγοι από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου ανέλαβαν την παρουσίαση, μοιραζόμενοι με τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την υγιή σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών. Η εκδήλωση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ανατομία και τη φυσιολογία μέχρι την ανάπτυξη της σεξουαλικής ταυτότητας και την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η συμμετοχή των παρευρισκομένων και η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξαν την αξία της σεξουαλικής αγωγής στο σχολικό περιβάλλον. Μέσα από ειλικρινείς διαλόγους και ανοιχτές επικοινωνίες, γονείς και εκπαιδευτικοί εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στην υγιή σεξουαλική τους ανάπτυξη.

εικόνα_Viber_2024-04-20_00-30-49-295

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για την αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας στην αντιμετώπιση ευαίσθητων θεμάτων, όπως η σεξουαλική αγωγή. Μέσα από ανοιχτή επικοινωνία, ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη και γνώση για να αναπτυχθούν υγιώς και ολοκληρωμένα.

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ 79.01, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ