Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Μια γιορτή γεμάτη δημιουργικότητα και αγάπη για το διάβασμα!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα παιδιά της Δ” τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδας βίωσαν μια μαγική εμπειρία γεμάτη γνώση, δημιουργικότητα και αγάπη για το διάβασμα, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Αγγλικών και υπεύθυνης της βιβλιοθήκης κας Νίνας Μιχαηλίδου.

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-27-25-811

Ξεκίνησαν την περιπέτειά τους παρακολουθώντας ένα ενδιαφέρον βίντεο για τη ζωή και το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πατέρα των παραμυθιών. Στη συνέχεια, ταξίδεψαν στον κόσμο της φαντασίας μέσα από τις σελίδες ενός συναρπαστικού βιβλίου, αφήνοντας τη μαγεία της ιστορίας να αγγίξει τις ψυχές τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=3luffdqNtxU&t=6s

Στη συνέχεια, ταξίδεψαν στον κόσμο της φαντασίας μέσα από τις σελίδες ενός συναρπαστικού βιβλίου, αφήνοντας τη μαγεία της ιστορίας να αγγίξει τις ψυχές τους.

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-27-26-382

Εμπνευσμένα από την ανάγνωση, τα παιδιά δημιούργησαν ένα ζεστό «πάπλωμα» από όμορφες λέξεις, γεμάτο συναισθήματα και σκέψεις. Ξεδιπλώνοντας την πλούσια φαντασία τους, έγραψαν λέξεις, φράσεις και ζωγράφισαν εικόνες, αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο τον κόσμο όπως τον βλέπουν.

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-27-30-047

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-48-01-793

Κλείνοντας την γιορτή, δημιούργησαν πρωτότυπους σελιδοδείκτες, με χρώμα και φαντασία, τους οποίους μοίρασαν με χαρά σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-27-28-337

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για ολόκληρη την σχολική κοινότητα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια, έστειλε μήνυμα στους γονείς, καλώντας τους να προσφέρουν βιβλία για τη δημιουργία μίας πλούσιας και ζωντανής βιβλιοθήκης.

IMG_20240403_091441

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική! Πλήθος βιβλίων συγκεντρώθηκαν, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των γονέων, γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία τους μαθητές.

εικόνα_Viber_2024-04-05_13-27-29-364

Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους για τη θερμή υποστήριξη και την αγάπη τους για το βιβλίο! Η δωρεά τους αποτελεί πολύτιμη προσφορά στην εκπαίδευση των παιδιών και συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε θερμά την κα Νίνα Μιχαηλίδου και την κα Ευθυμία Δημοπούλου για την έμπνευση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δραστηριότητας, η οποία έφερε τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου και άνοιξε νέους δρόμους δημιουργικότητας και έκφρασης.

Ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το βιβλίο, ανοίγοντας τα φτερά της φαντασίας και χαρίζοντας στα παιδιά μας τα μαγικά κλειδιά της γνώσης και της δημιουργικότητας!

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ