Θεατρική παράσταση: «Καλικάντζαρος, μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»


Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων φώτισε τα πρόσωπα και τις καρδιές όλων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδας, που είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική θεατρική παράσταση στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη. Το θέατρο μεταμορφώθηκε σε έναν μαγικό κόσμο, υποδεχόμενο τους μικρούς θεατές σε ένα περιβάλλον γεμάτο φως, χρώματα και χαρά.

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Καλικάντζαρος, μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» αποτελούσε ένα χορευτικό υπερθέαμα, συνδυάζοντας τον κόσμο της φαντασίας με την παράδοση των εορτών. Δώδεκα χορευτές ηθοποιοί ανέλαβαν διάφορους ρόλους, τον Άγγελο με τον Καλικάντζαρό μας και φυσικά τον Άγιο Βασίλη με τα ξωτικά του για το άναμμα του πελώριου στολισμένου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Το θέατρο γέμισε με χαμόγελα και θαυμασμό, καθώς οι μικροί θεατές παρακολούθησαν την εκπληκτική παράσταση. Ο Άγιος Βασίλης, με τη σειρά του, ενέπνευσε τα παιδιά να ονειρευτούν και να πιστέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Το παιδικό θέατρο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της παιδικής ανάπτυξης. Μέσα από το θέατρο, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους, και να ενσωματώνουν σημαντικές αξίες. Η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύει τον κοινωνικό δεσμό μεταξύ των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα προάγει το ενδιαφέρον τους για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Συνολικά, η εμπειρία αυτή αφήνει μια αξέχαστη αίσθηση στα παιδιά, γεμίζοντας τις καρδιές τους με χαρά και το πνεύμα των Χριστουγέννων με ανυπομονησία για τις εορταστικές ημέρες που πλησιάζουν.

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ

εικόνα_Viber_2023-12-21_11-31-22-606