Glühwein – Γερμανικό Χριστουγεννιάτικο Έθιμο


Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων αγκάλιασε τα χαμόγελα των παιδιών της Ε” τάξης Δημοτικού Νεοχωρούδας. Σε μια απόλυτα χαρούμενη παιδική συνάντηση, δημιουργήθηκε με αγάπη και φαντασία το ζεστό παραδοσιακό “γκλούβαϊν” σε μια παιδική διασκευή, με τον χυμό να αντικαθιστά με μαεστρία το κρασί και να χαρίζει τη φρεσκάδα του, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γερμανικών κ. Βούλας Τσελεπή.

Συνοδεύοντας τη στιγμή με όμορφα γερμανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα παιδιά ευχήθηκαν με καρδιά Frohe Weihnachten (Καλά Χριστούγεννα), χαρίζοντας αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Τα Χριστούγεννα το Glühwein έχει την τιμητική του! Ειδικά στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας καταναλώνονται τόνοι Glühwein κάθε χρόνο.

Ουσιαστικά πρόκειται για κόκκινο κρασί που περιέχει ζάχαρη, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και το ζεσταίνουν μέχρι το σημείο πριν φτάσει στο βρασμό.
Στο πλαίσιο της όμορφης παράδοσης των γερμανικών χριστουγεννιάτικων αγορών, το “γκλούβαϊν” αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή. Μια γεύση, μια στιγμή, μια αγκαλιά από την καρδιά τους που θα θυμούνται για πάντα.

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ

εικόνα_Viber_2023-12-18_09-39-26-903 εικόνα_Viber_2023-12-20_16-49-15-109