1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: όλοι διαφορετικοί ? όλοι ίσοι»αθλητισμός 1
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και ικανοποίησαν μαθητές και γονείς.
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν καθολική. Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, υπήρξε από τους γονείς, οι οποίοι…. συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις -ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 70-, αναλαμβάνοντας, μετά από δήλωσή τους, τους ρόλους των διαιτητών, των κριτών, των προπονητών και των φιλάθλων.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την παρέλαση και την παράταξη των μαθητών. Προπορευόμενοι μαθητές κρατούσαν πανό με συνθήματα σχετικά με το θέμα της Ημέρας. Ο Διευθυντής του σχολείου μίλησε στους μαθητές και στους γονείς για τη σημασία και τους σκοπούς της εκδήλωσης. Ακολούθησε η απαγγελία του όρκου του καλού αθλητή από εκπρόσωπο των μαθητών και ο όρκος των κριτών, διαιτητών από εκπρόσωπο των γονέων.

Ο όρκος των κριτών

Ο όρκος των κριτών

Το αγωνιστικό μέρος άρχισε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των μαθητών/τριών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Ακολούθησαν οι σκυταλοδρομίες των μαθητών/τριών των Α΄ και Β΄ τάξεων, ο αγώνας ποδοσφαίρου των τάξεων Γ΄ και Δ΄, το άλμα σε μήκος της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και το άλμα σε μήκος των τάξεων Γ΄ και Δ΄.αθλητισμός 3 Οι αγώνες χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω βροχόπτωσης.
Στη συνέχεια μέσα στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί πρόβαλαν ταινίες μικρού μήκους σχετικές με το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.