Ταξιδεύουμε στην Αγία Πετρούπολη!!!


Τώρα που όλοι μας έχουμε άφθονο χρόνο και ψάχνουμε τρόπους να τον αξιοποιήσουμε , τι λέτε να ταξιδέψουμε στην μακρινή Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη; θα περιηγηθούμε στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο και πλέον μπορoύμε να πραγματοποιήσουμε μία 5ωρη κινηματογραφική βόλτα σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να βγούμε στους πολυσύχναστους δρόμους.

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

Παράλληλα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μία ζωντανή παράσταση του Ρώσου συνθέτη Κίριλλ Ρίχτερ και ένα ντουέτο μπαλέτου από το Θέατρο Ερμιτάζ. Λεπτομέρειες από έργα των Ρέμπραντ και Καραβάτζο αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας με μία μοναδική μουσική υπόκρουση.

Καλό μας ταξίδι!!!!!

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.