Το υπέροχο Δημοτικό σχολείο της Νεοχωρούδας


Πολίτες ΩραιοκάστρουΌποιος περάσει την μεγάλη σιδερένια πόρτα της αυλής με τα χρωματιστά κάγκελα, θα αντικρίσει εικόνες που πολύ σπάνια συναντά κανείς σε δημόσιο σχολείο. Αν περπατήσει στην αυλή με τα ζωγραφισμένα πλακάκια, αν ξεναγηθεί μέσα στις χρωματιστές αίθουσες με τους διαδραστικούς πίνακες, αν περπατήσει στους διακοσμημένους διαδρόμους χαλαρώνοντας ταυτόχρονα με την απαλή μουσική που ακούγεται στο διάλειμμα, τότε πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται γιατί σε αυτό το σχολείο δε …βαριέται ποτέ να πηγαίνει ένας μαθητής.
Το Δημοτικό σχολείο της Νεοχωρούδας έχει οργάνωση και σωστή νοοτροπία. Πάνω από όλα όμως έχει εκπαιδευτικούς με ψυχή. Ο κ. Χρήστος Καγιάννης (Διευθυντής του σχολείου) 10 χρόνια τώρα παράγει διαδραστική μάθηση. Από τη πρώτη κιόλας τάξη του Δημοτικού οι μικροί μαθητές μαθαίνουν και συμμετέχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων της καθημερινότητας «χτίζοντας» την εικόνα μιας πραγματικής ζωής. Yπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους (Κατερίνας Διαμαντοπούλου, Μαρίας Καλαντζή, Βαρβάρας Νεοκοσμίδου, Ελένης Παρασχίδου, Αγγελιδάκης Ανδρέας, Καλολιμνιώτη Ευαγγελία, Αρβανίτης Κώστας, Στράτου Γεωργία, Καραμάρκος Ιωάννης, Κοκαρίδα Δήμητρα, Αγοραστός Γιώργος και Φρεγγίδου Ελπίδα) τα παιδιά αποφασίζουν στο τι θα κάνουν κάθε μέρα και υλοποιούν μόνα τους, με τους δικούς τους ρυθμούς. Το κυλικείο του σχολείου το διαχειρίζονται οι ίδιοι μαθητές, το σχολικό περίπτερο επίσης, το κοινωνικό καλάθι για τα παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη, γεμίζει και αδειάζει με διακριτικότητα.
Το δημοτικό σχολείο της Νεοχωρούδας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία με τους γονείς να είναι ευπρόσδεκτοι σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

(Δημοσίευση στην εφημερίδα «Δημοκρατία»)

 

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει πως είναι ο εσωτερικός χώρος του δημοτικού σχολείου της Νεοχωρούδας 

Σήμερα 17/05/2015 γονείς και παιδιά έβαψαν με χρώματα όλα τα πλακάκια του χώρου της αυλής και ζωγράφισαν τους τοίχους