Κάλαντα στη Νεοχωρούδα από μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου


Στο γραφικό χωριό της Νεοχωρούδας, η χαρά και η ζεστασιά των Χριστουγέννων ανθίζουν με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Οι όμορφες φωνές των παιδιών των τάξεων Ε και Δ δημοτικού ανέδειξαν την ομορφιά της παράδοσης, φέρνοντας στους δρόμους του χωριού την ευλογημένη μελωδία των παραδοσιακών κάλαντων.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του χωριού, ανοίγοντας τις πόρτες και τις καρδιές τους, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα παιδιά. Ο δάσκαλος της Ε τάξης, κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, οδήγησε τα παιδιά με αγάπη και φροντίδα, μεταδίδοντας την παράδοση από γενιά σε γενιά.

Με ιδιαίτερη χαρά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Αναστάσιο Παπαδόπουλο, που με το νταούλι του πρόσφερε τον ρυθμό που αναδεικνύει την ομορφιά που περιέχουν τα παραδοσιακά κάλαντα. Μαζί του, η κόρη του, η μικρή Μαρία, προσέδωσε με χαριτωμένο τρόπο τη δικιά της λάμψη στην εκδήλωση.

Στο πλαίσιο αυτής της γλυκιάς στιγμής, είναι σημαντικό να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της παράδοσης και του εθίμου των Χριστουγέννων. Το να λέμε τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα δεν είναι απλώς ένας παραδοσιακός τρόπος γιορτής, αλλά ένας ανθρώπινος δεσμός που ενώνει τις καρδιές μας σε μια εορταστική αγκαλιά. Σε κάθε νότα και κάθε στίχο που ψιθυρίζεται, ζωντανεύει η πίστη μας στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να διατηρούμε ζωντανή αυτήν την παράδοση, που μας διδάσκει να μοιραζόμαστε τη χαρά και την αγάπη, διασχίζοντας τις πόρτες μας και ανοίγοντας τις καρδιές μας σε όλους όσοι περιμένουν να ακούσουν τα όμορφα κάλαντα. Έτσι, εορτάζοντας τη γέννηση του Χριστού, συνδεόμαστε σαν μια μεγάλη, αγαπημένη οικογένεια, δημιουργώντας ανεξίτηλες στιγμές που θα μεταφερθούν από γενιά σε γενιά.

Στιγμιότυπο 2023-12-24, 2.25.38 μμ εικόνα_Viber_2023-12-22_10-04-59-280

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ79.01 , Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ