Εκπαιδευτική δράση – ενημέρωση: Σκύλοι: Ας γνωρίσουμε τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!


Την Τετάρτη τα παιδιά του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τα ζώα και πιο συγκεκριμένα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου τον σκύλο.

Η κ. Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων, ιδρύτρια της οργάνωσης Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), μάς χάρισε μια συναρπαστική ενημέρωση για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο.

IMG-4bc756dc804a0166c7ef1e0b5d761607-V

Μάθαμε πώς αισθάνονται και πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο οι τετράποδοι φίλοι μας. Ανακαλύψαμε τα μυστικά της σκυλίσιας γλώσσας του σώματος, μάθαμε να αποκωδικοποιούμε τα συναισθήματά τους και εξερευνήσαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια υγιή και ισχυρή σχέση μαζί τους.

IMG-0e49f06bc7d79bbf1e96d422361786be-V

Η κ. Παπαποστόλου τόνισε τη σημασία της σωστής προσέγγισης προς τα σκυλιά, θέτοντας έμφαση στην ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των ζώων. Μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να χαιρετάμε ένα σκυλί, πώς να παίζουμε μαζί του και πώς να αποφεύγουμε καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες.

IMG-8ba5f0e6ba065367cf55b6230738881b-V

Η ενημέρωση άφησε στους/στις μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς τις καλύτερες εντυπώσεις. Γεμάτοι γνώσεις και ενθουσιασμό, νιώθουμε πλέον πιο σίγουροι και έτοιμοι να χτίσουμε όμορφες και υγιείς σχέσεις με τους γούνινους φίλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαποστόλου για την πολύτιμη παρουσίαση και την Ζω.Ε.Σ. για το σημαντικό έργο τους!

 

Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ