Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό


Η επίσκεψη των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδας στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης την Τρίτη 23 Ιανουαρίου αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της αλληλεγγύης. Αυτή η εμπειρία δεν αποτελεί απλώς μια εκδρομή, αλλά μια ευκαιρία να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες τη σημασία του εθελοντισμού και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πρακτικά το έργο που επιτελείται από τον Ερυθρό Σταυρό, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην παροχή βοήθειας και στήριξης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αυτή η εμπειρία διευρύνει το πνεύμα και τον ορίζοντα των μαθητών/τριών, βοηθώντας τους να κατανοήσουν όχι μόνο τις ανάγκες της κοινότητάς τους, αλλά και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για να την υποστηρίξουν.

Η σημασία της επίσκεψης στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού επεκτείνεται και στην προώθηση του εθελοντισμού. Οι μαθητές/τριες αντιλαμβάνονται ότι η εθελοντική εργασία είναι ένας τρόπος να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και να προσφέρουν στην κοινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντικής εργασίας, ανακαλύπτουν τη χαρά και την ικανοποίηση που προκύπτει από το να βοηθούν τους άλλους, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Συνολικά, η επίσκεψη στο Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενισχύει τις αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της συμπόνιας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδας. Από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν την αίσθηση της ευθύνης και της δέσμευσης να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία τους για έναν καλύτερο κόσμο.

 εικόνα_Viber_2024-01-24_11-07-27-537
Αρθρογράφος: Εμμανουήλ Γερεμπακάνης
Εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ79.01 , Πιανίστας, Συνθέτης
MSc Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών
Ειδίκευση: ΣΥΝΘΕΣΗ, ΤΜΣ ΑΠΘ
MSc Interdepartmental Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών
Κατεύθυνση: Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή, ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ