4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


 

IMG_5181

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ” ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Εμείς στο Στ1, μιλήσαμε για τα ζωάκια που έχουμε ή για αυτά που θα θέλαμε να πάρουμε, φέραμε φωτογραφίες από τα κατοικίδια μας.. και γράψαμε για αυτά

IMG_5225

Τα ζώα δεν με ξετρελαίνουν κιόλας, αλλά υπάρχει μια ράτσα σκύλου που με ενθουσιάζει, η οποία είναι τα pug!Είναι τόσο μα τόσο παιχνιδιάρικα και δεν κάνουν ποτέ φασαρία! Είναι όμορφο με μία μικρή μουσούδα και θέλει συνέχεια χάδια και παιχνίδια. Εγώ θέλω πολύ ένα τέτοιο ζώο διότι, όταν ο αδερφός μου, όταν είναι φροντιστήριο ή βόλτα και η μαμά με τον μπαμπά δουλειά, τότε θέλω και εγώ μία παρέα. Είναι ήσυχο, ζωηρό με την έννοια ότι τρίβετε συνέχεια στα πόδια σου. Επίσης, είναι συνέχεια μέσα στην χαρά. Είναι μικρό χνουδωτό σαν λούτρινο, έχει τέλεια μεγάλα και χνουδωτά αυτάκια και όταν χαίρεται κουνάει συνέχεια την ουρίτσα του. Του αρέσει να τρώει, να τρέχει, να βγαίνει πολλές βόλτες και να γνωρίζει και άλλο κόσμο. Αν έχω στο μέλλον ένα τέτοιο ζώο, πραγματικά θα είμαι ενθουσιασμένος και δεν θα χρειάζομαι τίποτα άλλο για παρέα. Επίσης θα πάρω για το σκυλάκι μου, ένα σπιτάκι για σκύλους, κοκαλάκια για τα δοντάκια του και πολλά άλλα παιχνίδια. Αλλά όποιος παίρνει ένα ζώο, από την στιγμή που θα του βάλει λουράκι στο λαιμό με το όνομά του, θα πρέπει να πάρει απόφαση ότι θα έχει και την ευθύνη του σκύλου, γιατί τα ζώα έχουν και αυτά δικαιώματα και ανάγκες. Εξάλλου εσύ επέλεξες να πάρεις!!!

1571680650008