Η τηλεόραση δεν είναι από μόνη της ούτε καλή ούτε κακή. Εμείς τη χρησιμοποιούμε καλά ή κακά και την κάνουμε τέτοια. (απόψεις μαθητών Ε τάξης)


Συμφωνώ, διότι η τηλεόραση είναι πηγή έμπνευσης για εμάς τα παιδιά διότι όταν βλέπουμε ταινίες, μέχρι και παιδικά, πάντα έχουν ένα ηθικό δίδαγμα. Αλλά η τηλεόραση είναι και κακή διότι απορροφά την προσοχή μας και είναι δύσκολο να πάρουμε τα μάτια μας από αυτήν. Παράλληλα απομονωνόμαστε από τον έξω κόσμο και το μόνο που ξέρουμε και υπάρχει γύρω μας είναι η ακτινοβολία της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε καλά και να μην είναι το μυαλό μας στο σχολείο παρά μόνο στην τηλεόραση. Οπότε η τηλεόραση είναι καλή αλλά μεγάλοι και μικροί πρέπει να βάζουμε πάντα μέτρο με το οποίο θα ελέγχουμε κάθε πότε θα βλέπουμε τηλεόραση και πόση ώρα. Άρα όπως είπαμε στην αρχή, η τηλεόραση είναι καλή και κακή.
Μ.Π

Εγώ πιστεύω ότι η τηλεόραση είναι και κακή και καλή μα νομίζω ότι μέσα από αυτό το κείμενο θα καταλάβετε τι είναι στα αλήθεια….

Η τηλεόραση μπορεί να μας ενημερώνει για πολλά πράγματα μέσα από εκπομπές και απλές διαφημίσεις και περνάμε ευχάριστα την ώρα μας μέχρι να φτάσει η ώρα ή να φύγουμε από το σπίτι ή κάνουμε καμιά δουλειά.
Από την άλλη πλευρά όμως μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα διότι αν είμαστε πολύ κοντά για αρκετή ώρα χαλάνε τα μάτια μας. Επίσης όσο βλέπουμε τηλεόραση, καταναλώνουμε πολλά είδη ανθυγιεινού φαγητού και δεν επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας επειδή «κολλάμε» στην τηλεόραση σαν να είμαστε εκεί και να βλέπουμε ζωντανά.
Χωρίς την τηλεόραση μπορούμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα όπως να βγούμε έξω με τους φίλους μας, να αθληθούμε, να περάσουμε λίγο χρόνο με την οικογένειά μας, να φάμε πιο υγιεινά φαγητά ή ακόμα και να ζωγραφίσουμε.
Άρα καταλαβαίνουμε ότι η τηλεόραση μπορεί να αποδειχτεί κακή για τον οργανισμό μας και καταφέρνει να μας στερεί τον χρόνο με άλλους ανθρώπους.
Α. Ν