Δίνουμε χρώμα στη ζωή μας!


ζωγραφίζοντας το σχολείο μαςΈνα από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για τη φετινή μας σχολική χρονιά ήταν το πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων ??Έτος εικαστικών??, στο οποίο συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου. Μέσα από έρευνα, παρατήρηση και συμμετοχή, γνωρίσαμε τις εικαστικές τέχνες και τις απολαύσαμε ως δημιουργοί αλλά και ως θεατές. Με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και καλλιτεχνών, γνωρίσαμε διάφορα υλικά και τεχνικές και δημιουργήσαμε εικαστικά έργα, εκφράζοντας τα συναισθήματά μας, τις απόψεις και τα βιώματά μας, με ποικίλους τρόπους. Χρησιμοποιήσαμε τη φαντασία μας για τη διακόσμηση του περιβάλλοντα χώρου με δικές μας χειροτεχνίες, «επικοινωνήσαμε» με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, δουλέψαμε ομαδικά, προτείναμε και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα.
Μια από τις σημαντικές δράσεις ήταν η εικαστική παρέμβαση με ζωηρά χρώματα στους τοίχους του σχολείου και στα πλακάκια της αυλής Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αλλά και η δική μας ικανοποίηση από τη συμμετοχή μας ακόμη μεγαλύτερη! Τα χρώματα και τα σχέδια ?είναι υπέροχα και μας στέλνουν το μήνυμα να τα διατηρήσουμε ακέραια και ζωντανά στον χώρο και στον χρόνο.!!
Η συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με την Εικαστική Ομάδα «Ζωγραφείον» ήταν εξαιρετική.
Ευχαριστούμε τις κυρίες Κυριακή και Μαρία Κασίδου της Εικαστικής Ομάδας που πρόσφεραν ανιδιοτελώς και χωρίς φειδώ τις γνώσεις, τη φαντασία αλλά και τον πολύτιμο χρόνο τους.
Ευχαριστούμε, επίσης, όλες τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τις γιαγιάδες που ήταν μαζί μας και παρέα με τα παιδιά δημιουργήσαμε απίστευτες εικόνες τις δυο ζεστές Κυριακές του Μάη (10 και 17/5).!