«Ευρούλι ευρούλι γεμίζει το σακούλι» Παγκόσμια μέρα αποταμίευσης!


keramikos-koumparas-gourounaki-me-sfyri

Μιλήσαμε για την αποταμίευση, φτιάξαμε κουμπαράδες με ανακυκλώσιμα υλικά.. και γράψαμε ιστοριούλες(Στ1)!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο παιδιά ο Μπουρμπουλήθρας και η φούσκα. Τα παιδιά είχαν ακούσει για την ημέρα αποταμίευσης στο σχολείο τους και αποφάσισαν να κάνουν. Έτσι έφτιαξαν ο καθένας έναν κουμπαρά από καλαμάκια και άρχισαν να βάζουν λεφτά.

Ο Μπουρμπουλήθρας έβαζε λεφτά μέσα όμως κάθε εβδομάδα έβγαζε ότι λεφτά είχε μέσα και τα ξόδευε. Η μαμά του, του έλεγε συνέχεια ότι αυτό που κάνει δεν είναι αποταμίευση αλλά αυτός δεν την άκουγε. Η Φούσκα είχε βάλει στόχο να μαζέψει λεφτά για να πάρει αυτό που ήθελε. Έβαζε συνέχεια λεφτά και ποτέ δεν τα ξόδευε όπως ο Μπουρμπουλήθρας.

Μια μέρα ήρθε ο παππούς τους και ο Μπουρμπουλήθρας έτρεξε κατευθείαν πάνω του. Τον αγκάλιασε και του είπε, παππού έχεις να μου δώσεις λεφτά. Ο παππούς του, του είπε ότι η αποταμίευση δεν είναι να μαζεύεις λεφτά και μέσα σε μία μέρα να τα ξοδεύεις. Πρέπει να βάλεις στόχο έναν σκοπό και να μαζέψεις λεφτά για να πάρεις αυτό που θέλεις. Ο Μπουρμπουλήθρας το κατάλαβε και άρχισε να κάνει αυτό που του είπε ο παππούς του.

Ο Μπουρμπουλήθρας και η Φούσκα τα κατάφεραν τελικά και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς και καλύτερα. (Κ.Μ)

 

Μια φορά και έναν καιρό,ήταν η κ.Πατάτα.Η κ.Πατάτα ήθελε να αγοράσει ένα κινητό,όμως κάθε φορά που ξεκινούσε για να κάνει αποταμίευση,στην πορεία άνοιγε τον κουμπαρά της και έπαιρνε όσα λεφτά ειχε μαζέψει μέχρι στιγμής.  Όταν η μαμά της η κ.Φασόλι την ρωτούσε πόσα λεφτά έχει στον κουμπαρά της,αυτή έλεγε όλο και λιγότερα ποσά.Η κ.Πατάτα νόμιζε ότι όταν έπαιρνε λεφτά από τον κουμπαρά της έκανε κάτι καλό. 

           Μια μέρα,που θα έβγαιναν βόλτα με την φίλη της,η φίλη της γυρνούσε από το κατάστημα με τα κινητά,όπου από εκεί αγόρασε με δικά της λεφτά την καινούρια έκδοση κινητού από την παλιότερη.                                 Τότε η κ.Πατάτα ένιωσε θυμωμένη με τον εαυτό της και τότε κατάλαβε το ανούσιο λάθος που έκανε.Έτσι η πατάτα χωρίς δισταγμό ξεκίνησε περήφανη την καινούρια προσπάθεια αποταμίευσης.  

          Μέσα στους τέσσερις επόμενους μήνες,είχε μαζέψει στον κουμπαρά της πια 123ευρώ. Με μεγάλη χαρά,πήγε με τον μπαμπά της κ.Μπιζέλι πήραν νέο κινητό για την μικρή Πατάτα και περήφανοι,βάδισαν προς τον δρόμο του σπιτιού.Για αυτό μην περιμένετε την άτυχη στιγμή για αποταμίευση για κάτι που θέλετε καιρό να πάρετε και ποτέ αν έχετε την δυνατότητα μην το ζητήσετε από άλλους!!!!  (Α.Α)