τα αποτελεσματα του πολέμου


IMG_5209 internet

Στο Στ 1, στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας, δε ξεχνάμε και τις συνέπειες του πολέμου και γράφουμε μια παράγραφο για αυτές..

     Είμαι μέσα στον πόλεμο, οι καταστροφές είναι αμέτρητες δεν σταματάνε ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλοί θάνατοι αλλά εμείς προσπαθούμε και μέχρι στιγμής νικάμε. Οι Ιταλοί ακόμα να τα παρατήσουν, κι εμείς έχουμε παγώσει και τώρα σκεφτόμαστε αν κόψουμε τα πόδια μας. Ή  πάθουμε τυμπανισμό, έχουμε περικυκλώσει τους Ιταλούς και είμαστε έτοιμοι να τους φάμε σαν το παστίτσιο. «Όχου.. φύγε κι εσύ ρε, γίνεται πόλεμος και εσύ κάθεσαι σε μια ακρούλα και βγάζεις φωτογραφίες αντί για να μας βοηθήσεις…»Τον νικήσαμε τον νικήσαμε!» Όλοι οι φίλοι μου έχουν πάθει σοκ, είμαστε χαρούμενοι αλλά και πολύ στενοχωρημένοι επειδή χάσαμε πολλούς φίλους. (Γ.Μ)

   Στον πόλεμο έχουμε δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα αποτελέσματα. Τα ευχάριστα είναι ότι μπορεί να απελευθερωθεί η χώρα σου και να ζεις με ελευθερία τώρα εσύ. Αλλά τα δυσάρεστα δεν είναι μόνο όσα μπορείς να σκεφτείς. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και κυρίως παιδιά τα οποία δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν από τυμπανισμό . Σημαντικές καταστροφές στην χώρα, κτίρια γκρεμισμένα, χαμένος πολιτισμός αλλά το κυριότερο, το χαμένο χαμόγελο από τα πρόσωπα των παιδιών. Θάνατοι, πολλοί θάνατοι, απώλειες ανθρώπων, αρρώστιες, μολύνσεις, βία, εκμετάλλευση, κόσμος δυστυχισμένος, φρίκη και κατάθλιψη στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μακάρι να μην γινόντουσαν πόλεμοι και να ζούσαν όλοι οι λαοί συμφιλιωμένοι και ευτυχισμένοι(Θ.Μ)

 28η-οκτωβρίου

   Τα αποτελέσματα ενός πολέμου δεν είναι ποτέ καλά. Γιατί θα μαλώνουν είτε για προίκα είτε για να πάρουν μια χώρα όπως π.χ. Του 1940. Γίνονται όλο καταστροφές, θάνατοι, πείνες, αρρώστιες, βία, κλεψιά κλπ. Πραγματικά δεν ξέρω πως το ξεπερνούν ειδικά τα παιδάκια στη Συρία που ζουν μια δυστυχία, φρίκη και εκμετάλλευση. Όλοι αξίζουν ελευθερία. Μακάρι να μην γινόταν ο πόλεμος του 1940. Μακάρι να μην υπήρχαν οι λέξεις: πόλεμος, βία, εκμετάλλευση, αφανισμός, καταστροφές κλπ. Όλοι ζητάνε ειρήνη. Τους αξίζει. Γιατί να μην την έχουν; Γιατί να περνούν όλο αυτό; Γιατί να μην έχουν να φάνε; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι αναπάντητες. Γιατί να υπάρχουν; Δεν τους αξίζει ο πόλεμος.   (Ι.Μ)