Αρχαιολογικό Μουσείο


Το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξένησε του μαθητές των Δ1,Δ2 και Ε τάξεων τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. Οι μαθητές εκεί παρακολούθησαν ξενάγηση στο χώρο του μουσείου και συμμετείχαν σε βιωματικό πρόγραμμα που αφορούσε τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να παίξουν με οθόνες αφής και διαδραστικά παιχνίδια που είχαν κοινή θεματολογία.

IMG_3058 IMG_3059 IMG_3060 IMG_3061 IMG_3062 IMG_3063 IMG_3066 IMG_3055 IMG_3056

Αν νομίζετε ότι είστε «δυνατοί» στην Ιστορία… Προσπαθήστε και εσείς..καλή επιτυχία

Οι πόλεμοι των Θεών

Όταν ο Δίας μεγάλωσε, πολέμησε με τον πατέρα του , τον Τιτάνα Κρόνο, και τον ανάγκασε να βγάλει από το στομάχι του τα παιδιά του που είχε καταπιεί. Τότε οι Θεοί μάλωσαν με τους υπόλοιπους Τιτάνες για το ποιός θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου. Στον πόλεμο, κέρδισαν οι Θεοί, και τιμώρησαν σκληρά τους νικημένους Τιτάνες. Ο Δίας υποχρέωσε τον τιτάνα…………….. να κρατά τον ουρανό στις πλάτες του για πάντα.

Μετά την Τιτανομαχία οι θεοί πολέμησαν με τους Γίγαντες που είχαν γεννηθεί από τι αίμα του Ουρανού που έπεσε στη θάλασσα όταν πάλεψε μαζί του ο Κρόνος. Στη Γιγαντομαχία στην πρώτη γραμμή της μάχης πολέμησαν με θάρρος και δύναμη  ο Δίας και η θεά Αθηνά. Η θεά Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία πάνοπλή. Φορούσε……………,………………. και κρατούσε………….. και…………………….

Όταν τελείωσαν οι πόλεμοι ο Δίας παντρεύτηκε την Ήρα και εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο μαζί με τους άλλους θεούς. Ο Δίας καθόταν σε θρόνο και είχε δίπλα του το ιερό του πτηνό που ήταν ο……………